Nepřihlášen

Přihlásit se

Registrace Zapomenuté heslo

Vtip dne

Baví se dva závistiví pojišťováci: „Jak to ten Radek dělá, že uzavírá tolik životních pojištění?” „N..

Zobrazit celý vtip

Sponzoři

První zkoušky k získání certifikátu €FA proběhnou v září

Redakce  | 18. srpna 2011 | finanční poradenství, Tiskové zprávy

Stále častěji se mluví o nutnosti profesionalizace a regulace oboru finančního poradenství. V tomto smyslu uvažuje i česká pobočka evropské profesní asociace EFPA Česká republika, která k nám přinesla profesní certifikát European Financial Advisor, €FA. První certifikační zkoušky proběhnou v září.

{+}

Ve stejném měsíci zároveň odstartuje druhý ročník přípravného vzdělávacího kurzu, který organizuje společnost Partners akademie, s.r.o.

„Již dlouhou dobu usilujeme v Česku o profesní standard, kterým by se mohli prokázat skutečně špičkoví odborníci ve finančním poradenství. Tedy lidé, kteří splňují evropské nároky na praktické zkušenosti i odborné znalosti z celého spektra finančního trhu. Poradce s certifikátem €FA je právě takovým odborníkem,“ říká předsedkyně Rady EFPA Česká Republika Marta Gellová.

Odborné certifikace, které jsou v západní Evropě velmi rozšířené mezi všemi osobami poskytujícími komplexní odborné finanční poradenství z řad bank, pojišťoven i finančněpora­denských firem, do České republiky přivedla asociace AFIZ ve spolupráci s Partners a později i ČAOCP.

První termín certifikačních zkoušek proběhne 26. září v Praze a  přihlásit se mohou všichni poradci splňující evropské podmínky (zejména na dosaženou praxi a vzdělání). Certifikát není poradci udělen „na věčnost.“ Pro jeho udržení se musí poradce dále odborně vzdělávat.

Všechny informace o certifikační zkoušce i certifikátu naleznete na webových stránkách www.efpa.cz.

Kurz startuje již podruhé

Protože znalostní standardy pro získání certifikátu €FA jsou nastaveny hodně vysoko, připravila společnost Partners akademie, s.r.o., roční přípravný kurz, který získal certifikaci organizace EFPA Europe a  který absolventy připravuje na složení zkoušek. Kurz je složen z dvanácti modulů mapujících celý finanční trh a kombinuje samostudium, e-learning, video-casty i prezenční výuku.

Prvních padesát poradců začalo kurz studovat v září loňského roku. Právě tito absolventi jsou dnes mezi uchazeči o zářijový certifikační termín. 8. září potom startuje druhý ročník přípravného kurzu pro nové zájemce opět v Praze a Brně.

Kurz je určen všem poradcům i bankéřům z finančních institucí na českém trhu, kteří komplexně radí s financemi. Mezi vyučujícími kurzu nalezneme taková jména, jako jsou Vladimír Bezděk, Pavel Kohout nebo prof. Oldřich Rejnuš a Tomáš Prouza.

„Kurz je šitý na míru zaměstnaným poradcům a manažerům v oblasti financí, kteří si chtějí zvýšit své odborné znalosti a být dobře připraveni na evropskou certifikační zkoušku. Je zaměřen na praktické i teoretické aspekty tvorby finančních plánů, investice, daně i legislativu a etiku,“ uvádí manažer kurzu Oldřich Šoba z brněnské Mendelovy univerzity.

Všechny informace o ročním přípravném kurzu k €FA naleznete na webových stránkách efa.par­tners.cz.

Doporučená diskusní vlákna

<< Červen 2017 >>
    PÚSČPSN

Kauza forexových robotů WSM