Toto téma obsahuje 5 diskutujících a má 4 odpovědi.
- Autor
Redakce
ČlenZdeněk Jurák je daňovým poradcem, členem Komory daňových poradců ČR (č.2621). Specializuje se na daně z příjmů fyzických osob, právnických osob a DPH. Pracuje mj. pro skupinu Generali PPF, dříve pracoval pro PPF a Newton. Má osobní zkušenost s finančně poradenským businessem.
Rád Vám pomůže s jakoukoliv daňovou otázkou!
| Odpovědět privátně 22. 1. 2010 v 15:45Michal Soukup
ÚčastníkDobrý den,
mám dotaz – kamarád (podniká dlouho) mi radil spoustu tipů, jak snížit daňový základ. Na druhou stranu mě varoval jeden klient (bývalý pracovník na FÚ), že pokud nebudu uplatňovat paušál, tak musím schovávat účtenky a faktury po dobu deseti let. Co byste mi poradil vy – paušál, nebo účtenky?
Děkuji a přeji hezký den
| Odpovědět privátně 8. 9. 2010 v 9:37Aleš Kuban
ČlenDobrý den, jsem tu nový,a tak nevím, jestli se spokojíte s mojí odpovědí. Já osobně bych vedl účetnictví (potažmo daň. evidenci)- lze toho uplatnit poměrně dost, před zdaněním bych zvolil to, co bude pro mne výhodnější- pokud budou skutečně uplatněné náklady vyšší než paušál, tak bych je uplatnil, jinak paušál.Máte pravdu, že účtenky a veškeré písemnosti se musí archivovat
| Odpovědět privátně 28. 11. 2010 v 11:11Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kolik maximálně může přispívat zaměstnavatel na penzijní připojištění a na pojištění, aby to bylo efektní a jaké z toho plynou výhody.
Děkuji
| Odpovědět privátně 5. 4. 2013 v 14:06TP
Účastník| Odpovědět privátně 5. 4. 2013 v 15:21
- AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.